La prestigiosa marca Veuve Clicquot visita Les Cols

Aquest dijous s’ha presentat el nou xampany ‘La Grande Dame 2008’ de Veuve Clicquot a Les Cols Restaurant

Tot va començar l’any passat quan les xefs Pepa Muñoz, Macarena de Castro i Begoña Rodrigo van engegar el projecte ‘Atelier de Grandes Damas’, una iniciativa que té com a objectiu ser font d’inspiració per tal d’impulsar el talent i el lideratge femení, tal com va fer Madame Clicquot al segle XIX a la Maison de Champagne.
A aquesta nova iniciativa s’hi sumaven aquest anys tres dones més: la xef Lucía Freitas, l’artista i dissenyadora de vaixelles Andrea Zarraluqui i la xef olotina Fina Puigdevall.
Aquestes sis ‘grans dames’ es van reunir el maig d’aquest any precisament en aquesta emblemàtica finca ubicada a la ciutat francesa de Reims per segellar el pacte.

Una de les primeres accions d’aquest pacte ha estat la presentació en exclusiva del nou xampany vintage ‘La Grande Dame 2008’ de Veuve Clicquot a Les Cols Restaurant on Fina Puigdevall, que compta amb dues estrelles Michelin i recentment ha rebut el Premi Nacional de Gastronomia 2019 atorgat per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, ha fet d’amfitriona d’un esdeveniment que ha comptat amb la presència de Pierre Casenave, enòleg de la Masion de Champagne.

‘La Grande Dame 2008’ és una exclusiva combinació de sis dels vuit ‘Grands Crus’ de Veuve Clicquot: un 92% de Pinot Noir procedent d’Aÿ, Ambonnay, Bouzy, Verzy i Verzenay i l’altre 8% Chardonnay de Le-Mesnil-sur-Oger.