I+D i Hort

Visita l’I+D i l’hort de Les Cols Restaurant

la terra, l’aigua, l’essencialitat dels aliments primaris

Les Cols restaurant us proposa una visita a l’hort situat a la Vall de Bianya -la Garrotxa-, sota Casa Horitzó, on s’hi emplaça, també, l’I+D de Les Cols restaurant. Aquest equipament és obra de RCR Arquitectes.

 

Visites a concertar en fer la reserva al restaurant.

I+D i Hort de les Cols Restaurant. Proximitat, sostenibilitat i qualitat.

A Les Cols sempre hem treballat amb el producte de l’entorn, radicalment i des de la proximitat més sincera. Productors i elaboradors han aportat al restaurant el que naixia pocs metres enllà.

 

Des dels inicis hem treballat l’hort i el galliner del restaurant, que es pot veure des de les taules del menjador. Ens agrada aquesta mirada contemplativa al nostre hort i al galliner, als productes que ens ofereix i que evoca l’estima a la terra, la cuina sostenible, l’aliment no viatjat. La degustació del producte en la seva pròpia atmòsfera dota aquest d’una rellevància inaudita.

 

Amb els anys aquest petit hort i galliner no ha estat suficient per abastir les necessitats del restaurant. Malgrat això, sempre hem volgut ser fidels al producte proper i tenir cura de tot el seu procès de creixement i elaboració. D’aquí que es va plantejar la necessitat de tenir camps on conrear llavors autòctones de la comarca (fajol, blat de moro, …), de disposar d’un hort de més amplies dimensions i d’un galliner amb més capacitat.

 

Tot aquest projecte s’emplaça als camps de l’I+D Casa Horitzó de la Vall de Bianya, a pocs minuts del restaurant, al bell mig del Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa i està dirigit per un enginyer agrònom del nostre equip. 

 

La manera de treballar l’hort és important per a nosaltres; és una extensió de la filosofia del restaurant. A més, possibilita el compostatge tot tancant el cercle de l’aliment.

 

El projecte ha esdevingut una zona de treball, innovació, recerca i creativitat per a l’equip de Les Cols restaurant.